Frisse matras bed
Logo Frissematras
De expert voor het reinigen van uw matras!

Allergieën en medische aandoeningen door een vervuild matras

Het is niet alleen een fris idee om in een schoon bed te slapen, maar een vervuild matras kan ook voor allergische reacties en zelfs medische aandoeningen zorgen. Het reinigen van een matras voorkomt een verstopte neus, een jeukende huid, niezen en hoesten, astmatische aandoeningen, eczeem en tranende en jeukende ogen. Deze klachten zijn intenser bij mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Daarnaast kunnen personen een ernstige allergie voor huisstofmijt ontwikkelen.
Een huisstofmijt leeft het liefst in een donker een vochtige omgeving waar het tussen de 15 tot 25 graden is. Dat maakt een matras een perfecte leefomgeving voor de spinachtige parasiet die met het blote oog niet te constateren is. Maar wist u dat er ongeveer 2 miljoen stofmijten in uw matras wonen? Daar moet u toch niet aan denken! Ook het omkeren en het luchten van het matras of het regelmatig verschonen van het beddengoed, is niet voldoende om huisstofmijt te weren. U heeft echt de hulp van een professional nodig om uw matras grondig te laten reinigen. Om een allergische reactie te voorkomen.
 
De allergische reacties die mensen krijgen komt niet door de huisstofmijt zelf, maar door de uitwerpselen van de parasiet. Een huisstofmijt leeft ongeveer 3 maanden en in deze periode produceren ze maar liefst tot 200 keer het lichaamsgewicht aan ontlasting. Dat zorgt voor een ernstige vervuiling van het matras. Evenals de 300 eitjes die een stofmijt gemiddeld in hen levensduur kunnen produceren.
 
Ongeveer een kwart van de bevolking is allergisch voor huisstofmijt en dat veroorzaakt klachten, zoals jeuk, tranende en brandende ogen en niezen en hoezen. Soms ook ernstigere klachten, zoals benauwdheid of een piepende ademhaling. Dat is natuurlijk niet echt gezond. Daarom is het belangrijk dat je op een schoon en gezond matras slaapt. Ook als je niet allergisch bent! Want het is natuurlijk geen hygiënisch idee dat je op een vies bed slaapt. Daarnaast kan je ook een allergie voor huisstofmijt ontwikkelen. Door een grondige reinigen te laten uitvoeren wordt uw matras voor maar liefst 99,99 procent gedesinfecteerd en voorkomt u zowel lichtere als ernstigere gezondheidsklachten! 

Tijd om actie te ondernemen

Heeft u nog niet eerder aan het reinigen van het matras gedacht? Dan is nu het moment om de specialist in te schakelen. Wij komen graag bij u langs om uw matras grondig te reinigen. Als u er nog niet zeker van bent dat een grondige reiniging nodig is kunt u ook een gratis proefreiniging aanvragen. De specialist komt dan bij u thuis om een kleine test uit te voeren en een klein gedeelte van het matras te reinigen. Om aan u te laten zien dat een grondige reiniging absoluut noodzakelijk is.

Vraag een gratis proefreiniging aan

 

De huisstofmijt  

Waarom kiezen voor Frisse Matras

  • Het matras wordt bij u thuis gereinigd
  • Binnen 30 minuten een fris en schoon matras
  • Milieuvriendelijke reinigingsproducten
  • Geen voorrijkosten of administratiekosten
  • Na reiniging meteen te beslapen